Online szolgáltatások

Könyvtárunk szolgáltatási köre a közelmúltban újszerű szolgáltatásokkal bővült. Szeretnénk felhívni a figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyek az Ön igényeinek magasabb szintű kielégítését célozzák meg intézményünkben.

Olvasói állapot lekérdezése

Minden könyvtári tag az interneten keresztül tájékozódhat a saját olvasói állapotáról könyvtárunk honlapján (www.vktapolca.hu). A katalógus kezdő oldalán található az „Olvasói állapot” párbeszédablak. A könyvtári tag azonosítójával és jelszavával beléphet ebbe. Az azonosító az olvasójegy kódja (pl. 1234), a jelszó pedig az olvasó teljes születési dátuma (pl. 18950808).

A belépést követően a könyvári tag pontos információkat kap azt illetően, hány dokumentum van nála, melyek ezek, mikor jár le annak határideje, illetve van-e késése. Ezen kívül a „Megjegyzés” rovat azt is tartalmazza, hogy az egyes könyvek kölcsönzési határideje hosszabbítható-e. Ez a „Hosszabbítás” gombra kattintva elvégezhető, kivéve, ha már 3 alkalommal történt hosszabbítás, vagy az adott könyvre előjegyzést kért egy másik olvasó.

Előjegyzés

A katalóguson keresztül a könyv előjegyzése is végezhető elektronikus úton.

Értesítés a kölcsönzési határidő lejártáról/késedelmi díj keletkezéséről

A könyvtár elektronikus úton (e-mailben) értesíti a késedelmes olvasót a nála lévő dokumentum(ok) kölcsönzési határidejének lejártáról. Ehhez a könyvtári tagnak érvényes e-mail címet kell megadnia.

Értesítés a könyvtári rendezvényekről

Olvasóinkat nem csak a helyi média útján tájékoztatjuk a könyvtárban szervezett programokról (író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, zenés irodalmi estek, kiállítások a földszinti aulában, stb. A rendezvényekről szóló tájékoztatást olvashatják honlapunkon is, ezen kívül az egyes események meghívóját megküldjük e-mail címmel rendelkező olvasóinknak. Valamennyi rendezvényünk ingyenesen látogatható.