Online szolgáltatások

Ha már tanulsz számítástechnikát, biztosan ismered az „online” szó jelentését: interneten keresztül elérhető. „Könyvtári nyelvre” lefordítva ez egyszerűen azt jelenti, hogy bizonyos dolgok miatt nem szükséges felkeresned a könyvtárat:
  • Ha nem vagy biztos abban, hogy hány könyv van Nálad, mi ezeknek a címe és mikor kell visszahoznod őket, akkor ezt megteheted az interneten keresztül is. Nagyon egyszerű: honlapunk bal felső sarkában megtalálod a katalógusunkat. Ha rákattintasz, találsz egy „Olvasói állapot” ablakot. Az azonosítóhoz be kell írnod az olvasójegyed számát (pl. 641), a jelszóhoz pedig a teljes születési dátumodat (pl. 19980609). A „Lekérdezés” gombot használva már be is léptél és megtudhatod, amire kíváncsi vagy. Ezen kívül a „Hosszabbítás” gombbal (két alkalommal) meghosszabbíthatod a kölcsönzési határidőt is, ha a Nálad lévő könyvekre nincs szüksége egy másik olvasónak.
  • Ugyanitt kérhetsz előjegyzést is a könyvtári könyvekre. Hogy ez mit jelent? Biztosan előfordul majd, hogy olyan könyvet szeretnél kikölcsönözni, amelyet éppen egy másik olvasó használ. Ilyenkor sajnos várakoznod kell, amíg visszahozza a könyvtárba. De ha előjegyzést kérsz rá, biztos lehetsz benne, hogy Te leszel a következő, aki elolvashatja. A teendőd egyszerűen annyi, hogy rákattintasz az „Előjegyzés” gombra.
  • Gyakran hívunk meg írókat, költőket, zenészeket, mesemondókat a Gyermekkönyvtárba, hogy minden gyerek jól érezhesse magát nálunk, hogy jókedvűen és jó társaságban tölthessék az időt. Biztosan Te is szeretnél ilyenkor köztünk lenni, részt venni ezeken a vidám összejöveteleken. Ha megadod az e-mail címedet, a könyvtári programokról Téged is értesítünk, meghívunk és szeretettel várunk!