Kölcsönzés

Azt már tudod, hogy ha kölcsönözni szeretnél a könyvtárból, magaddal kell hoznod az olvasójegyedet. Mi az, amit még tudnod kell a kölcsönzéssel kapcsolatban? Egy alkalommal tíz könyvet választhatsz. A könyveken kívül kölcsönözhetsz újságokat és válogathatsz a korosztályodnak való filmekből is. A kölcsönzési határidő egy hónap. Azt, hogy mikor kell visszahoznod a kikölcsönzött könyveket és hogy hány darab van Nálad, mindig ellenőrizheted az olvasójegyeden. Erre Neked kell figyelned, mert ha ezeket nem hozod vissza időben, késedelmi díjat kell fizetned. Ha még nem olvastad el a könyveket, de a határidő hamarosan lejár, akkor kétszer meghosszabbíthatod. És ha megadod az e-mail címed, akkor a kölcsönzési határidő lejártakor küldünk Neked egy e-mailt, ami felhívja a figyelmedet arra, hogy elfelejtetted visszahozni a könyveket.

Ezen kívül van még néhány szabály, amit Neked is be kell tartanod, hiszen ahhoz, hogy mindannyian jól érezzük magunkat a könyvtárban, egymásra is oda kell figyelnünk.

  • A legtöbben olvasni, tanulni, kikapcsolódni, kutatni járnak a könyvtárba. Ehhez csend szükséges, ezért kérünk, Te se zavarj másokat!
  • Nálunk fontos, hogy az olvasóinkat rend várja és mindenki a helyén találjon mindent. Figyelj Te is a könyvek helyére a polcon és használj őrjegyet! Ha befejezted a játékot, pakolj el magad után!
  • Ha Te udvarias és tisztelettudó vagy másokkal szemben, akkor mások is kedvesek és segítőkészek lesznek Veled.
  • Ételt és italt ne vigyél a könyvespolcok közé. Ha éhes vagy szomjas vagy, megtaláljuk számodra a megfelelő helyet, ahol kényelmesen leülhetsz.

Köszönjük, hogy Te is a segítségünkre vagy abban, hogy a nálunk eltöltött idő mindenki számára kellemes és hasznos legyen.