Csapody Kinga: Irány a Velencei-tó! Irany a Velencei to

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. 
Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Velencei-tóhoz, Székesfehérvárra és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg Velencéről, körbetekerhetjük a tavat, bebarangolhatunk mindent Pákozdtól Gárdonyig, nézhetünk várakat és madárrezervátumot is. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni. 
Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét! (forrás: www.moly.hu)

 

 

Catherine House: Hová ment nagypapa? Hova ment nagypapa

Az elmúlás törvényszerűségére tanít nagy szeretettel, odafigyeléssel ez a vallásos szemléletű mesekönyv. Az egyszerű történet kis főhőse, Emma a nagymamáját látogatja meg, akivel utána együtt indulnak ki a temetőbe, hogy virágot vigyenek a nagypapa sírjára. Menet közben a kislány és a nagyi arról beszélgetnek, hogy bármilyen szép és tartalmas is tud lenni az élet, egyszer mindnek vége szakad - legyen szó madárkáról, lepkéről, a nagypapáról, és bizony nem is olyan sokára a nagymamáról is. Emmának azonban nincs oka aggódni, hisz ott a tudat, hogy Isten mindenkinek "készít helyet maga mellett", az itt maradók pedig emlékekkel édesíthetik meg a gyász keserűségét... A színes rajzokkal kísért, keresztény szemléletű kötet öt éves kor felett már ajánlható, leginkább szülőkkel, nevelőkkel közösen olvasgatva. (forrás: www.kello.hu) 

 

 

Csapody Kinga, Lakatos Levente: Tomo Tomo

Lakatos Leventét eddig erotikus regényeiről ismerhette az olvasóközönség - most teljesen más oldaláról mutatkozik meg, hiszen Csapody Kingával közösen mesekönyvet írt. A napjainkban egyre népszerűbb trendnek megfelelően a történet főhőse és egyben elbeszélője Levente shiba uni fajtájú kutyája, Tomo. Megtudhatjuk, miként teltek első hetei az alomban, hogyan vitte el Levente és az anyukája, milyen volt az első este otthon, milyen játékokat vett neki Levente, vagy hogy hogyan próbálták ki a kutyafogkrémet és a kutyasampont. A gazdival kapcsolatban sokszor (ön)kritikus mesekönyvet Pásztohy Panka rajzai illusztrálják. (forrás: www.kello.hu)

 

 

Zootropolis - Állati nagy balhé Zootropolis

A modern emlősök fővárosában, Zootropolisban játszódik a Diyney-Pixar egyik legújabb sikere. A címben is szereplő városban békében élnek egymás mellett a különféle állatok, a legkisebb mókuscickánytól a legnagyobb elefántig. "Ahol bárkiből bármi lehet!" - hirdeti a város jelmondata. Amikor azonban megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért elvállalja egy fontos ügy felgöngyölítését. Alkalmi társa a gyors észjárású, szélhámos róka: Nick Wilde... A kötetet a rendkívül aranyos rajzfilm jelenetképei illusztrálják. (forrás: www.kello.hu)

 

 

Bear Grylls: Extrém bolygó Extrem bolygo

Ki más is mutathatná be a leghitelesebben bolygónk többféle értelemben véve leginkább extrém helyeit, mint az extrém kihívások atyamestere, a túlélés avatott művésze: Bear Grylls. Bear számtalan kalandja során megannyi embert próbáló tájon járt - most ezekből mutat be párat a gyerekeknek. Kötetének nincs logikai íve; egy-egy oldalpáron röviden, olvasmányos stílusban, néhány érdekességet kiemelve bemutat egy megdöbbentő tájat, természeti jelenséget, népcsoportot vagy éppen állatfajt. Kis olvasói elkalauzolja a dzsungel, a barlangok vagy éppen az óceán mélyére, a leghidegebb, legmelegebb és legszárazabb vidékekre, bemutat furcsa bőrű, színű állatokat, bolygónk legmagasabb hegycsúcsait, vagy éppen a legbüdösebb növénnyel, legélesebb szemű állattal ismertet meg - a választék bőséges és roppant színes. A sok-sok képpel kísért kiadvány végén tárgymutató segíti az eligazodást. (forrás: www.kello.hu)

 

 

Gudrun Schmitt: Zacskócsillagok Zacskocsillagok

A legegyszerűbb vásárlás után a nyakunkon maradt papírzacskókból készíthetünk légies, szépséges csillagdíszeket, ha követjük Gudrun Schmitt egyszerűen megvalósítható útmutatásait. A kötetben összesen huszonnégy kedves és ötletes papírcsillag-modell készítési útmutatója olvasható. Ezek között találunk fagombos aranyozottat, romantikus rózsaszínt, halványzöld-türkízt, hópelyheset, díszcsíkosat, pöttyös-csipkéset, spirálmintásat - és még sok másmilyet is. A színes fényképekkel kísért kiadvány közepén mintaív-melléklet található. (forrás: www.kello.hu)

 

 

Ryan O’Meara: Csodálatos kutyák Csodalatos kutyak

A kutya az ember legjobb barátja - tartja a szólás, ám ennek ellenére sok mindent nem tudunk róluk. Mennyire kifinomult a szaglásuk? Mit is akar kifejezni a kutya az ugatással? Miért ássa el az ételét? Hogyan lehet leszoktatni a cipőrágásról? Milyen növények ártalmasak nekik? Mely lemezborítókon szerepelnek kutyák? A könyvben elsőként általánosságban olvashatunk a kutyákról, majd szó esik eredetükről és a kutyavállalás körülményeiről. A kötetből megismerhetjük a fontosabb kutyafajtákat, a terrierektől és az agaraktól a komondoron keresztül az oroszlánszőrű leonbergig. Olvashatunk az egyes kutyafajták fizikai adatairól, viselkedéséről és olyan csoportjaikról, mint a vadászebek, terápiás kutyák, mentő- és munkakutyák. Szó esik a kutyák tartásával kapcsolatos praktikus ismeretekről, az egészségügyi és táplálkozással kapcsolatos tudnivalókról, a kutyatréningről, a világ legabszurdabb kutyatörvényeiről és még a kutyakiállításokról is. A kötet vége felé megismerhetjük a leghíresebb kutyákat, valamint a fontosabb, irodalmi művekben vagy filmekben szereplő ebeket is. A kutyatartás iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható kiadvány. (forrás: www.kello.hu)

 

 

Karen Ankins: Időhurok Idohurok

Az időutazás az egyik klasszikus, számtalanszor feldolgozott témája a tudományos-fantasztikus irodalomnak. E köré épül a fiatal amerikai írónő, Karen Akins kamaszoknak szóló könnyed kalandregénye is, amelynek a főszereplője egy tizenhat éves, Bree nevű lány. Bree a huszonharmadik században él, és egy olyan speciális középiskolába jár, ahol időutazókat és transzportereket (egyfajta idő-navigátorokat) képeznek. Értelemszerű ezek után, hogy az időutazás (amelynek ekkor már megoldott a technikai háttere) szerepel a kötelező tantárgyak között. Bree is számos alkalommal járt már másik korban, így a huszonegyedik század elején is, azonban egyszer követett el olyan alapvető, szigorúan tiltott hibát, mint legutóbb látogatásakor, amikor is egy szerencsétlen véletlen miatt megváltoztatta a múltat. És nem is akárhogy: először is magával visz a jövőbe akarata ellenére egy fiút, Finnt, majd rosszul korrigálja tettét. Hamarosan kiderül, hogy Bree ügyetlenkedésénél sokkal nagyobb a baj: valaki üldözni kezdi, aki nemcsak az ő kiiktatásáról, de a teljes világ likvidálásáról álmodik... (www.kello.hu)

 

 

Lackfi János: Szerelmi nyomozás Szerelmi nyomozas

Nagysikerű, gyerekeknek szóló verseskötetek és mesekönyvek után ezúttal első ifjúsági regényével jelentkezik kortárs irodalmunk meghatározó alakja, Lackfi János. A történet középpontjában egy iskola "a" osztálya áll. Az ide járó gyerekek egyszerre lazák és már-már kis zsenik, akiket az iskola összes tanára "bezzegosztályként" emleget, ami miatt aztán a bések, cések, dések és az esek is kifejezetten utálják őket. Többeket rendszeresen zaklatják, kivéve talán az izompacsirta Artúrt, a tesitanár kedvencét, aki bármilyen gyakorlatot be tud mutatni könnyedén, és villámgyorsan szellemül át Buddhává az elmélyedést kívánó órákon. Aztán ott van Gergő, aki a töritanárral közösen órákon át el tud filozofálgatni, miközben a többiek valahol máshol járnak gondolatban. Bélu, egy zeneszerző tehetséges fia, aki Bachot játszik zongorán, és persze abszolút hallása van. Na és persze Bálint, az egyik legjobb fej a "laza osztályban", aki szinte mindig szerelmes, de valahogy nem talál viszonzást. Most viszont rábukkan egy levélre, melynek szerzője bevallja: totál belezúgott Bálintba. De vajon ki írhatta a levelet? Ezt igyekszik kideríteni Bálint, és persze a vállalkozó kedvű olvasók is részesei lehetnek a "szerelmi nyomozásnak". Vicces, kellően vagány, de egyáltalán nem durva nyelvezetű ifjúsági regény - széles körben ajánlható. (forrás: www.kello.hu)

SZJA 1%

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával a Tapolcai Könyvtárpártoló Alapítványt! Adószám: 19261155-1-19

WIFI

WIFI routerünkön keresztül csatlakozhat a világhálóra saját hordozható számítógépével is.

© 2011 Wass Albert Könyvtár és Múzeum. Minden jog fenntartva. - A weboldalon található írott-, képi-, és hanganyagok csak a Wass Albert Könyvtár engedélyével jeleníthetőek meg más médiákban! Minden közlés esetén meg kell jelölni forrásként a www.vktapolca.hu internetes címet!