Felhívás - Adó 1%

 

"Erős lendület viszi véghez nem egyszer, mit hosszú idők békésen nem hajtanak végre.” 

/Kölcsey/

Az Alapítvány neve: Tapolcai Könyvtárpártoló Alapítvány             

Székhelye: Wass Albert Könyvtár és Múzeum, 8300 Tapolca, Batsányi u. 1.

Célja: A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyűjteményeinek és szolgáltatásainak fejlesztése. Az olvasást, a művelődést segítő módszerek terjesztése, helyismereti kiadványok megjelentetése.

Az alapítvány pénzintézete: Kinizsi Takarék Tapolcai Fiók, 8300 Tapolca, Fő tér 15.

Számlaszáma: 73200079-11200352

Adószáma: 19261155-1-19

Bejegyezve a Veszprém Megyei Bíróságon a Pk. 60 049/1990/2. számon.

„Ajánljuk alapítványunkat mindazoknak, akiknek fontos, hogy a tapolcai Városi Könyvtár és Múzeum gyűjteménye ne szegényedjen, hogy a tehetséges gyerekek és fiatalok fejlődésének eszköze maradhasson. Meggyőződésünk, hogy az alapítványhoz csatlakozók városunk és környéke legnyilvánosabb és legdemokratikusabb intézményét támogatják. Elsősorban azok csatlakozására számítunk, akik a közkönyvtárat közösségi értéknek tekintik, s úgy tartják, hogy áldozatvállalásuk tartósan nemes célt szolgál.” - szólt a városban elsők között megjelent alapítványi felhívás 1990-ben.

A közhasznú Alapítvány célkitűzése alapvetően azóta sem változott. Alaptőkéjét a jövedelemadó 1%-ára vonatkozó felajánlások, az olvasók és vállalkozások támogatásai növelik. Az Alapítvány működési dokumentumai nyilvánosak, a könyvtárban hozzáférhetők. Az Alapítványhoz való csatlakozás lehetőségét az alapító mindenki számára lehetővé teszi és köszönettel nyugtázza. A csatlakozók bármikor pótlólagos összeggel is növelhetik az Alapítvány vagyonát. A Tapolcai Könyvtárpártoló Alapítvány sajátossága, hogy nem csak pénzbeli juttatást, hanem munka, eszköz és anyag formájában történő felajánlást is elfogad, ha az a közérdekű Alapítvány céljával egybevág. Kérünk minden, a szűkebb haza iránt felelősséget érző, könyvtárszerető városlakót, hogy felajánlásaival legyen támogatója, segítője a kultúra ügyének!

 

                                                                     Dr. Décsey Sándor
                                                                      TKA kuratórium elnöke

 

 

SZJA 1%

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával a Tapolcai Könyvtárpártoló Alapítványt! Adószám: 19261155-1-19

WIFI

WIFI routerünkön keresztül csatlakozhat a világhálóra saját hordozható számítógépével is.

© 2011 Wass Albert Könyvtár és Múzeum. Minden jog fenntartva. - A weboldalon található írott-, képi-, és hanganyagok csak a Wass Albert Könyvtár engedélyével jeleníthetőek meg más médiákban! Minden közlés esetén meg kell jelölni forrásként a www.vktapolca.hu internetes címet!